Fade Away

Du er universets midtpunkt uansett hva

 • Publisert: 10.08.2012, 00:04
 • Kategori: Tanker
 • Nå akter jeg fortelle noe som man kanskje ikke tenker over så alt for ofte. Det kan vel ansees som en slags trøst. Selv synes jeg det er både at det er ganske fint og stort å tenke på. Det kan være litt vanskelig å forstå, så jeg skal prøve å forklare det så godt jeg kan. 

  Det er sikkert mange som har spurt seg selv eller andre om hvor universets senter er. Det høres kanskje utrolig rart ut, men det er faktisk overalt. Dette er kjent som det kosmologiske prinsipp. Uansett hvor du er i universet så vil ting sees ut som om de flytter seg fra deg. At det strekker seg ut i samme takt, altså samtidig. Det strekker seg ut, men ikke som en ballong hvor alt er inni ballongen og at det er et midtpunkt. Det er kanskje noe av det de første tenker. Det er heller slik som om at vi satt på overflaten av en ballong. Hvis du hadde tegnet flere prikker på den, for så å blåse den opp, ville alle prikkene bevege seg bort fra hverandre i samme takt. Altså, på overflaten av en ballong så er det ikke et senter.

   

   

  Du kan f.eks se på disse to bildene. Bildet til høyre viser fortiden, og bildet til venstre viser ting slik det er nå. Du kan velge ut en prikk fra den høyre sirkelen, la oss si at du er på den og du vil måle hvor alle tingene beveger seg bort fra deg. Hvis du hadde sett for deg at du hadde dratt den prikken over den på siden, og de andre prikkene hadde fulgt med osv, så hadde du fått et bilde som lignet på det til venstre. Derfor er det slik at uansett hvilken prikk du flytter over en annen på siden, så vil den så blir sentrumet.

   

  Så hvis du tenker på noen gang at du ikke er viktig og at du ikke betyr noe, se heller opp på himmelen og tenk på dette: Uansett hvor du er, eller hvem du er, eller hva vennene dine eller foreldrene sier til deg, eller om du føler deg verdiløs, så er du vitenskapelig bevist universets midtpunkt. Jeg personlig synes at det er en stor trøst når man føler seg alene. Håper at det også kan være en trøst for deg! 

   

  - Jade

 • Publisert: 10.08.2012, 00:04
 • Kategori: Tanker
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits